photogram

My life - my photos <3 Charlotte fra Bergen, 24 år, studerer barnehagelærer på høgskolen i Bergen

LA MEG FORKLARE HVEM SNOWDEN EGENTLIG ER

 • Publisert: 03.10.2016, 19:56
 • Kategori: Samfunn
 • På fredag var eg på kino med en venninne. Vi så filmen "snowden". Snowden er en person eg ser veldig opp til. Meg og venninnen min, som så den på kino, er veldig stor fan av snowden og vi er så heldig som har fått sett han live på en konferanse. Det er noe eg aldri vil glemme.

  Filmen var utrolig bra. Dette er en sånn film som fortjener Oscar. Men dessverre, eg vet at oscaren vil ikke ha baller nok til å gi denne filmen en Oscar... Dette var en film som faktisk Hollywood var veldig imot skulle bli laget. Men de kom ut med den, og Snowden fortjener at denne filmen kom ut.

  Dette er en film som viser den ekte historien om Snowden. Ikke noe amerikansk propaganda i denne filmen. Dette er den ekte historien. Leste faktisk at CIA var litt nervøs nå fordi mye filmen stemmer :P haha :P

  Men det er en ting på eg har reagert på. Folk misforstår veldig hvem han er. Mange blander han med Julian Assange. Det er ikke han! Julian lekket papirer om amerikanske hemmeligheter som for eksempel om noe som har skjedd i Irak. Julian var nok litt mer egosentrisk fyr for han brydde seg nok ikke om folk rundt seg.
  Snowden, han lekket et program til media om Amerikanske myndigheter som overvåker mye av verdens befolkning, mest Usa. De overvåker den helt normale personen i gata. 
  Han tenkte på personer rundt seg når han fortalte om dette til media. Han var veldig nervøs om hvordan dette ville gå utover sin kjæreste og familie. Han var utrolig glad i USA. Han ville jobbe og kjempe for landet sitt. Det var bare at det Usa gjorde med å overvåker alle i USA, gikk veldig imot hans verdier. Derfor ville han gå ut med dette i media. Han følte at befolkningen fortjente og vite at de blir overvåket. Deres privatliv blir ødelagt.

  Men likevel, folk går på den amerikanske propagandaen og kaller han for en landssviker.  Eg kan ikke skjønne det. Han er ingen landsviker, han ville jo heller hjelpe sitt land. Han følte at dette var brudd på menneskes rettigheter på privatliv og det er eg enig i. Den verste kommentaren eg har lest en har skrevet om snowden kom faktisk fra Norge. En skrev på en diskusjon på Vg på facebook, at han gjorde dette kun for pengene.... Snakk om å drikke den amerikanske Koolaid. Han har ikke tjent nesten noe på dette, han har måtte si farvel til hele livet han hadde i USA. Venner har vendt i mot han og han har ikke det lett. Kjæresten er det eneste han har som er med han uansett hva som skjer <3 

  For dere som vil vite mer om snowden, sjekk ut Dokumentaren: Citizen four. Den er veldig bra ! Du finner den på youtube.

  Ellers sjekk ut snowden på kino. Den er ikke noe action fylt men den handler om noe som er utrolig viktig, ikke stol alltid på storebror.

   

  Tagger: #snowden #kino #USA #overvåkning #menneskerettigheter #brudd #samfunn #debatt #skummelt #historie  

 • Publisert: 03.10.2016, 19:56
 • Kategori: Samfunn
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits